Nyári ügyeleti rend

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy iskolánk 2022.07.06-tól 2022.08.24-ig szerdai napokon ügyeletet tart 8 és 12 óra között. Ebben az időpontban kereshetnek bennünket személyesen, vagy telefonon. Iskolalátogatási igazolást a szülő által aláírt, az iskolának átadott bizonyítvány ellenében tudunk kiállítani.

Tel.: 46/555-318
Tisztelettel: Harasztiné Kádár Ágnes

Hittan Tábor 2022

Idén is lehetőséget kaptak tanulóink, hogy részt vegyenek az egri hittantáborban. Megnézték a várost a város alatt, sétáltak a Dobó-téren, majd szentmisén vettek részt a Bazilikában. A Varázstoronyban érdekes kísérletek tanúi lehettek, majd ellátogattak a Líceumba és az Érseki Palotába.

Napközis Tábor 2022

Mint minden évben, idén is megtartottuk két hetes napközis táborunkat, színes programokkal, kirándulásokkal, mozival, fagyizással.

Erzsébettábor – Zánka

Iskolánk tanulói csodás, élményekben gazdag hetet tölthettek a Balatonnál. Minden nap izgalmas programok színesítették az üdülést, a gyerekek kellemesen elfáradva, örök emlékekkel térhettek ma haza.

Gárdonyi gyereknap 2022

Ma nem tanulás volt… Önfeledt játék, nevetés, ugrálóvár, óriáscsúszda, vattacukor, aszfaltrajzverseny, KRESZ-teszt és gokart.

A felsősök pedig moziba mentek 😎

Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát 😁

Ballagás 2022

“Mi volt, emlékben él,
S új vár, mint utad tova léped,
S éretten az évek fényeinél,
Sokat tehetsz még, annyi szépet.”
(Fodor József)

Szeretettel búcsúzunk ballagó nyolcadikosainktól és hatodikosainktól! Isten áldása legyen utatokon! 🙏☺️

Érseki kitüntetések a Te Deumon

A mai napon Jászapátiban, az Egri Főegyházmegye katolikus iskoláinak Te Deumán három tehetséges tanulónk, Futó Zsombor (6.b), Leitner-Takács Bende (6.a) és Szabó Olivér Ákos (6.a) érseki kitüntetésben részesült.

Tisztelettudó és példamutató magatartású, szorgalmú tanulók. A tanulmányi munkában, az iskolai közösségi életben élenjárók, aktív közreműködők. Közösségük meghatározó egyéniségű gyermekei. Környezettudatos magatartásukat is igazolja, hogy az iskolai papírgyűjtésnek, az iskolakert gyarapításának, gondozásának cselekvő, tevékeny közreműködői. Tanulmányi és kulturális versenyek, feladatok során mindig az intézmény hírnevét öregbítették.

Elismerésükhöz szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

“De azt akarom, tisztán és fehéren,
legyetek vígak és bársonyba-járók,
a kezetekben egy nagy arany-érem,
s hódítsátok meg az egész világot.”
(Kosztolányi Dezső)

Témahét a Gárdonyiban

Az elmúlt hét a mi iskolánkban is a fenntarthatóság jegyében zajlott. A gárdonyis gyerekek már nagyon jól tudják, hogyan segíthetjük Földünket a gyógyulás irányába, hogy egy jobb, fenntarthatóbb és élhetőbb jövőt élhessenek majd unokáink. Az osztályok kihívásokat fogalmaztak meg saját maguknak, amiket sikerült egytől-egyig teljesíteni. Virágot ültettek, odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre, takarékoskodnak a vízzel és ha szemetet látnak, azonnal felveszik azt. 😊
A hét utolsó napján minden osztály örökbe fogadott egy-egy fát az udvaron, amire különösen nagy gondot fog fordítani.

“El kell gondolkodnunk, magunkba kell néznünk,
környező világunk a saját tükörképünk.”
(Aranyosi Ervin)

Farsang a Gárdonyiban

“A zenészek muzsikálnak,
Fürge lábak táncot járnak.
Járja Sára, meg a párja,
Víg a kedvük itt a bálba.”

Játszóház a Gárdonyiban

Alsó tagozatosaink a Gárdonyi Géza Művelődési Ház vendégei voltak, ahol népi játékokkal játszhattak a friss levegőn, majd odabent forró tea és sok színező, karácsonyi rejtvény és fejtörő várta őket. Köszönjük a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat! 🎄

Lelki nap a Gárdonyiban

Ma lelki nap keretében megkezdődött az ünnepre való felkészülés az iskolában. Középpontban a Szent család állt. A gyerekek nemcsak környezetüket, hanem lelküket is készítik: a sok beszélgetés, kézműves foglalkozás, karácsonyi feladatlap megoldása terelgette őket a hétköznapok rohanásából az adventi elcsendesedés irányába ????

Közlemény

Kedves Érdeklődők!

A jelenlegi vírushelyzet miatt iskolaelőkészítő foglalkozásaink és rendezvényeink előreláthatólag januárig ELMARADNAK. ☹️

Iskolánk iránt érdeklődő szülők a gardonyiiskolamiskolc@gmail.com, illetve a 06-46/555-318 telefonszámon vehetik fel velünk a kapcsolatot.

Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Légy Te is karácsonyi angyal

Versenyeredmény

Gratulálunk a Városi angol szavalóverseny II. helyezéséért. Első forduló sikere után, jön a megyei verseny.

Márton Sára 5.a

Márton-nap a Gárdonyiban

Szent Márton nap alkalmából a gyerekek újra felidézték az eddig tanultakat, a legkisebbek megismerkedtek Szent Márton életútjával és az ehhez a naphoz tartozó népi hiedelmekkel, jóslatokkal. Középpontban a libák voltak: sok szép munka született.

Rózsafüzér imádság

Iskolánk idén is csatlakozott az “Egymillió gyermek együtt imádkozza a rózsafüzért” felhíváshoz.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA

 

Iskolánkban a 6.b osztály gyűjtést szervezett a Miskolci Állatsegítő Alapítvány árva állatainak javára.

A MÁSA képviselői a mai napon ellátogattak iskolánkba, ahová két kutyust is magukkal hoztak. Átvették és elszállították az adományokat, amiket az ő nevükben is mindenkinek nagyon köszönünk.

A program délután az udvaron kisállat bemutatóval folytatódott. Aki akarta, elhozhatta kedvencét. A sok aranyos kutyus mellett igazi különlegességeket is láthattunk: degu, óriás csiga, de voltak tengeri malacok, cicák és nyuszik is.

Teremtés hete 2021

Az idei mottó:

Isten oikoszának megújítása „Hol laksz?”

(Jn 1,38)

Az otthon a bizalom és a biztonság helye, de vajon mennyire vagyunk otthon Isten világában? Egész világunk hat az otthonunkra és otthonunk is hat a világra.

A teremtés hete alkalmából pontgyűjtő verseny indult az elmúlt héten. A kérdések összekapcsolták a Biblia világát a mai világgal. A gyerekek a világháló és a Szentírás segítségével kereshették a válaszokat növényekről, állatokról, környezetvédelemről. Rajzok készültek a képzeletükben élő Édenkertről és fotók az őket körül ölelő világról.

Az érdekes feladatok összeállítását köszönjük Andrea Maros és Andrea Mályi tanárnőknek!

Iskolánk tanulói erdei kiránduláson vettek részt a CSANYIKI ERDŐHÁZ Erdészeti Erdei Iskola vezetésével.
A jó hangulatú túra során az idegenvezetők segítségével érdekes és fontos ismeretekkel bővült tudásuk, a friss levegőn mindenki kellemesen elfáradt ☺️

Takarítási Világnap

A szeptember 17-i TAKARÍTÁSI VILÁGNAP alkalmából felső tagozatos vállalkozó szellemű diákok gyönyörűen rendbe tették az udvart. Köszönjük nekik! ☺️

Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából iskolánkban NEK témahetet tartottunk.

A gyerekek a hét minden napján más-más módon bővíthették ismereteiket a Szentatyáról, előző pápákról és mindig jutott idő kézműves tevékenységre is. Megismerték a missziós keresztet, jelentőségét, történetét, majd ők is különféle kereszteket készítettek. Meghallgatták a NEK himnuszát, és imàját. Pápai címert színeztek és pápai süveget is hajtogattak. A hét utolsó tanítási napján pedig az udvaron közösen elénekelték a Pápai himnuszt.

Az iskola NEK hetének záró eseménye a Ferenc pápa által celebrált szentmise közös megtekintése volt, érdeklődő szülők és tanulók részvételével.

Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus

A tegnapi nyitórendezvénnyel és szentmisével kezdetét vette a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus.

Iskolánkban ezen a héten a NEK alkalmából tematikus hetet tartunk, ahol a gyerekek minden nap más-más tevékenység során – a tanteremben – élik át ennek a hétnek a szellemiségét.

Tanévkezdés 2021/2022

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Tudnivalók a tanévkezdéssel kapcsolatban:

 • Rövid tanévnyitó ünnepség: 2021. szeptember 1. szerdán 8:00 az iskola zárt udvarán Ünneplő öltözetet kérünk.
 • A tanévnyitón CSAK ELSŐ OSZTÁLYOSOK SZÜLEI vehetnek részt.  (Minden gyermek részéről 1 szülő) Gyülekező minden osztálynak az udvaron 7:45-ig.
 • Az elsősök üres táskával jöjjenek, Atya meg fogja a táskákat áldani.

Ezen a napon 12 óráig vannak a gyerekek, étkezés még nincsen, enni-innivalót, váltóruhát kérünk betenni.

A tankönyveket is ezen a napon kapják meg a gyerekek.

SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK:

 • Első évfolyam: szeptember 1. szerda 11:00
 • Alsó tagozat többi évfolyama: szeptember 1. szerda 16:00
 • Felső tagozat: szeptember 2. csütörtök 17:00

A szülői értekezleten kérjük, hogy minden gyermek részéről egy szülő vegyen részt. A bizonyítványokat első napon kérjük visszahozni!

Köszönjük!

Napközis tábor 2021

A kéthetes napközis táborban változatos programokon vehettek részt a gárdonyis gyerekek. Háromszor is eljött iskolánkba Heiszmann Ildikó, Nívó-díjas bábszínész, aki nagyon sok kulisszatitokkal ismertette meg a kíváncsi tanulókat. Különbusszal kirándultunk a Miskolci Állatkertbe, majd Lillafüredre, az Anna mésztufabarlangba. Többször játszhattak a gyerekek a Törpördögök játszóházban és fagyiból sem volt hiány. Az utolsó hét fénypontja a segítő kutyák bemutatója volt. A programokat színesítette még aszfaltrajzverseny, pólófestés, hajfonás, reggeli torna és megannyi kreatív tevékenység.

Vidám, tartalmas nyári szünetet kívánunk mindenkinek!

Elsőáldozás 2021

“Köszönöm, Uram,
köszönöm ezt a szép napot,
hogy itt állhatok, hol az
oltár, s Jézus szeme ránk ragyog.”

(Bősze Éva: Elsőáldozási imám)

Madarak és Fák Napja

“Fa nélkül egy fillért sem ér a táj.
S üres a fa, ha nincs rajta madár.
Én azt hiszem nem kelne föl a nap,
Ha nem lennének fák és madarak.”
/Horváth Imre: Fák és madarak/

Ezt a napot az iskolában is a madarak, fák és a természet tiszteletének szenteljük. A gyerekek megismerték az év madarát, a Cigánycsukot, az év fáját, a Lisztes berkenyét és sokat tanultak arról, miért fontos, hogy vigyázzunk a körülöttünk lévő világra. A kis elsősök saját pohárba fűmagot vetettek, aminek fejlődését napról-napra megfigyelik.

Beiratkozás

Tisztelt Szülők!

A Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvodában (3508 Miskolc, Szeretet u.5.) a 2021/2022-es tanév 1. osztályába  2021. 04.15-én és  04.16-án 8 és 18 óra között  lesz a gyermekek beíratása.

A miniszteri határozat adta lehetőségnél fogva, a veszélyhelyzetre tekintettel, kerülve a személyes kontaktust, a szülő a beíratást megteheti:
e-mailben: gardonyiiskolamiskolc@gmail.com
Kréta rendszeren: http://eugyintezes.e-kreta.hu
Különösen indokolt esetben személyesen, előre egyeztetett időpontban a két napon 8-18 óra között.

Amennyiben a gyermek 2021. 08.31. napjáig a 6. életévét betölti, tankötelessé válik.

A szülő köteles gyermekét a lakóhelye szerinti körzeti vagy az általa választott iskola 1. évfolyamára beíratni.  

Kérjük a beiratkozáshoz az alábbi iratok iskolánkba eljuttatását:
születési anyakönyvi kivonat másolata
– személyi igazolvány másolata
Taj kártya másolata
– gyermekük oktatási azonosító száma (az oktatási azonosító számot a gyermek óvodája nyilvántartja)
– keresztlevél másolata
– amennyiben elindították a diákigazolvány igénylési folyamatot, az erről kapott NEK adatlap. 

Elektronikus úton történő beiratkozás esetén, ha még nem töltöttek ki előzetesen jelentkezési lapot, akkor be kell küldeniük a jelentkezési lapot (az iskola honlapján található) a gardonyiiskolamiskolc@gmail.com címre, vagy postai úton az iskola címére (Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda, 3508 Miskolc, Szeretet u. 5.) a fentebb említett iratok fénymásolatával együtt. Ha már eljuttatták iskolánkba az említett lapot, akkor csak egy megerősítő e-mailt várunk a fent listázott iratok másolatával. 

Intézményünk a gyermek felvételéről legkésőbb 2021.05.05-ig dönt, melyről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt, az érintett gyermek, kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét, és a tanuló felvételét bejelenti a köznevelés információs rendszerébe.

A beiratkozáshoz szükséges eredeti iratok bemutatására (születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, személyi igazolvány, taj- kártya, keresztlevél, ha van pedagógiai szakvélemény) a 2021/2022. tanítási év első napján kerül sor.

Kérdés esetén, telefonon állunk szíves rendelkezésükre.
46/555-318
8-16 óra között

Miskolc, 2021. március 31.

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Ingyenes internet szolgáltatás kérvény

Tisztelt Szülők!

Itt található a segítség az ingyenes internet kérvényéhez.

Digitális oktatásban résztvevő diákok és pedagógusok számára ingyenes internetet az alábbi címeken lehet kérvényezni:

Vodafone: https://www.vodafone.hu/informacio-dijmentes-internet

Digi: https://digi.hu/digitalis_oktatas_tamogatas…

Telekom: https://www.telekom.hu/lakos…/segitunk/havidijmentesseg…

Nagyon gyorsan kitölthető.

Üdvözlettel,
Harasztiné Kádár Ágnes

Alapítvány támogatás

Tisztelt Szülők, Kedves Támogatók!

Az Önök aktív támogatásával működik iskolánkban a GÁRDONYI GÉZA OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY.
Az alapítványba befolyt pénzösszeg kizárólag az iskola tanulóinak tevékenységeit, céljait, érdekeit szolgálja.
A 2020-as évben felújítottuk, biztonságossá tettük az iskola kis játszóterét, valamint újabb két tanterembe került interaktív tábla.

Ezért is kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák iskolánk alapítványát.

A Gárdonyi Géza Oktatási Alapítvány adóazonosító száma:  18413218-1-05

Farsang az iskolában

Az 5.b osztály nyerte meg az iskolai vetélkedőt, nyereményük egy foci és egy röplabda a diákönkormányzat támogatásával!
Az osztály jelmezgyőztese a Csomós Bence lett.

ALSÓ TAGOZATOS FARSANG

Idén a vírushelyzet miatt a farsangi mulatságot sem rendezhettük hagyományos formában, de azt gondoljuk, hogy a gyerekek a tanterem falain belül is remekül szórakoztak.

Beiratkozás a 2021/2022-es tanév 1. osztályába

Tisztelt Szülők és Kedves Érdeklődő Leendő Elsősök!

Az idei év furcsasága és bezártsága miatt más formában szeretnénk eljuttatni pár információt iskolánkról Önökhöz. Egyelőre nem látjuk, hogy mikor nyithatnánk ki intézményünk kapuit az érdeklődők számára, így a honlapunkon szeretnénk információkat adni. Az iskolában zajló eseményekről aktuálisan fényképes beszámolók vannak a Főoldalon. A másik információs forrás a Facebook oldalunk Iskola Gárdonyi Géza.

Szeretnénk egy kis bemutató anyaggal kedveskedni, amit itt meg lehet tekinteni.

Csatoltam az előzetes jelentkezési lapot a következő tanévre.

Minden érdeklődést szívesen fogadunk és próbálunk megoldást találni a felmerülő kérdésekre.

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Gyertya gyújtás az iskolában

NEGYEDIK GYERTYAGYÚJTÁS

Az utolsó napok is meghitt hangulatban teltek gyerytagyújtással, kézműves délutánnal.

Áldott ünnepet, tartalmas szünetet és jó pihenést kívánnak a Gárdonyi iskola diákjai, tanítói és tanárai!

Gyertya gyújtás az iskolában

HARMADIK GYERTYAGYÚJTÁS

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.

Gyertya gyújtás az iskolában

MÁSODIK GYERTYAGYÚJTÁS

Advent van, gyertya gyúl,
-újra egy esztendő-
világít szemünkben
szám szerint már kettő.
Őszinte szavakra
biztat a jövendő,
Jézus jön örvendjünk,
bűnünkből ébresztő.

ISKOLAELŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁS

ISKOLAELŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSA tanító nénik ebben a hónapban is meglátogatták a nagycsoportosokat az óvodában, meglepték őket érdekes feladatlapokkal és egy apró ajándékkal ????????

Gyertya gyújtás az iskolában

“Kezdődik a csodavárás,
ahogy egykor Jézust várták:
szeretettel, bizalommal,
a tűz lángját körül állták.”

 

Ma minden osztályban meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún és kezdetét vette a meghitt hangulatú készülődés az ünnepre.

Gárdonyi Géza prózamondó verseny iskolai fordulója

Gárdonyi Géza prózamondó verseny iskolai fordulója

Első évfolyam:

1. Réti Viktória 1.a és Szabó Léna 1.b
2. Repka Janka Uzonka 1.a
3. Csontos Júlia 1.a és
Tribuszer Jáde 1.a

Emléklapot kaptak: Molnár Alíz 1.b, Götz Marcell 1.a, Koncsol Benedek 1.a és Soltész Boglárka 1.a

Második évfolyam:

1. Gábor Enet
2. Kalló Levente és Tóth Máté
3. Szabó Léna

3. évfolyam:

1. Tóth Levente
2. Pásztor Regina

4. évfolyam:

1. Szalontai Máté 4.b
2. Kuripla Csenge 4.a

Szívből gratulálunk az ügyes, szorgalmas résztvevő gyerekeknek!

Márton-nap

Márton-nap a Gárdonyiban

Szent Márton nap alkalmából a mai napon a gyerekek újra felidézték az eddig tanultakat, a legkisebbek megismerkedtek Szent Márton életútjával és az ehhez a naphoz tartozó népi hiedelmekkel, jóslatokkal.

A 4.b osztályosok Emília néni vezetésével játékra hívták az alsóbb évfolyamos tanulókat, akik lelkesen keresték az eldugott kislibákat.

Iskola kóstolgató

Kedves Érdeklődők!

A holnapi (2020. 09. 29.) iskolakóstolgató program a kedvezőtlen időjárás miatt ELMARAD.

Iskola vezetés

Hasznos információk

Kedves Szülők!

Mellékeltünk két friss és hasznos információkat tartalmazó dokumentumot. Kérjük tanulmányozzák őket.

Az EMMI legutolsó közleménye szerint az újabb szigorítások a következőek:

 • A tanulói, szülői személyes csoportosulásokat mellőzzük, elhalasztjuk vagy digitális formában tartjuk meg.
 • Az iskola közösségi terein kötelező a szájmaszk előírás szerinti viselése.
 • A 2020.10.01-től kötelező testhőmérséklet mérés a nálunk eddig is használt gyakorlattal fog folytatódni.

Köszönöm a támogató együttműködésüket,

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Nyilatkozat külföldi tartózkodásról

Tisztelt Szülők!

A járványügyi helyzet okozta előírásokhoz igazodva, kérem Önöket, hogy az első tanítási napra gyermekükkel küldjék el az alábbi nyilatkozatot, melyet aláírásukkal hitelesítenek. A nyilatkozat saját kézírással is elkészíthető. Az általunk javasolt tartalom az alábbi:

Tisztelt Igazgatónő!

Alulírott aláírásommal igazolom, hogy ……………………………………………………. nevű ………… osztályos gyermekem, illetve közeli hozzátartozói az elmúlt időszakban nem tartózkodtak külföldön.

Miskolc, 2020. 09. 01.

aláírás

 

E nyilatkozat elmaradása esetén pótlására a szülői értekezleten nyílik lehetőség. Amennyiben a nyilatkozat leadása 2020. szeptember 02-ig nem történik meg, abban az esetben, a tanuló nem látogathatja intézményünket.

Tisztelettel: Iskolavezetés

Étkezési igény és iskola kezdés

Tisztelt Szülők!
Előre láthatóan a szokásos menetrendben kezdődik az iskola 2020.09.01-én. 09.02-től lehet ebédet rendelni. Az étkezéshez nagyon fontos az igénylőlap kitöltése 2020.08.27. délutánjáig, melyet csatoltunk, illetve a dokumentum tárban is megtalálható. Kérem valamilyen formában juttassák el az iskolába.
A tankönyveket az első tanítási napon kapják a diákok.
Az utolsó napokra szép időt és feltöltődést kívánunk!
Iskolavezetés

Nyári ügyelet

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy iskolánk 2020.06.29-től 2020.08.24-ig szerdai napokon ügyeletet tart 8-12 óra között. Ebben az időpontban személyesen, illetve telefonon kereshetnek minket. Iskolalátogatási igazolást a szülő által aláírt, az iskolának átadott bizonyítvány ellenében tudunk kiállítani.

Tel:46/555-318

Tisztelettel:

Harasztiné Kádár Ágnes
Igazgató

Márciusi étkezések befizetése

Kedves Szülők!

A márciusi ebédbefizetés rendezése céljából a gazdasági iroda nyitva lesz 2020.05.20 7:45-16:30 és 05.21. 7:45-16:00. Kérjük lehetőségeikhez mérten rendezzék ezt a tartozást.

Köszönettel,
Harasztiné Kádár Ágnes

Tanszerek lista 2020-2021-es tanév elsősei részére

Kedves Szülök!

Az első osztályosoknak szükséges tanszerek listája itt érhető el.

Üdvözlettel
Az iskola vezetés

GÁRDONYI GÉZA OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY

Az Önök aktív támogatásával működik iskolánkban a GÁRDONYI GÉZA OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY. Az alapítványba befolyt pénzösszeg kizárólag az iskola tanulóinak tevékenységeit, céljait, érdekeit szolgálja. Ezért is kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák iskolánk alapítványát.

A Gárdonyi Géza Oktatási Alapítvány adóazonosító száma:  18413218-1-05

Varázstorony fizika verseny eredménye

Beiratkozás a 2020/2021-es tanév 1. osztályába

A beíratkozásról részletesen a menüből elérhető aloldalon és itt lehet tájékozódni.

K Ö Z L E M É N Y

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A koronavírus járvány elleni minél hatékonyabb védekezés érdekében a Kormány március 16-ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást. Ezzel kapcsolatban először is szeretném megköszönni Önnek, hogy ebben a mindannyiunk számára nagy kihívást jelentő helyzetben helytállásával és támogatásával segíti gyermekét, gyermekeit abban, hogy iskolai feladataikra, a tanulásra tudjanak koncentrálni… A teljes közlemény itt olvasható

K Ö Z L E M É N Y

Kedves Szülők!

Nagyon fontos lenne mindenki védelmében, hogy a tankönyvek átvételét gyorsan zárjuk le.

2020.03.18-19-én lesz lehetőség még átvenni a könyveket, de már csak rövidített időben 8:00-10:00-ig.

Az osztályok Google Fiókjai elkészültek, már sokan használják is őket rendeltetésszerűen, de nagyon fontos, hogy tisztázzák otthon gyermekeikkel az etikus használatát Önök is, mert ha továbbra is azt tapasztaljuk, hogy a fiókokhoz nyúlnak a diákok, akkor más fórumot, vagy elérési módot kell találnunk.

Alakítsanak ki egy rendszert gyermekeiknek, de kérem hagyják őket reggel aludni (kb.9-ig), mert az most nagy kincs, most megtehetik és fontos az immunrendszernek, viszont este se hagyják őket sokáig fennmaradni. Mindenképpen hangsúlyozzák a rendszeres tanulás és mozgás fontosságát, valamint segítsék őket ezek betartásában. Ezek felett a legfontosabb: NE ENGEDJÉK ŐKET a plázákba, játszóterekre, moziba vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődni.

Köszönettel támogató együttműködésüket és a Jó Isten oltalmát kérve mindenkire,

Harasztiné Kádár Ágnes
intézményvezető

K Ö Z L E M É N Y

Kedves Szülők és Tanítványaink!

Tájékoztatunk minden szülőt és tanulót, hogy az oktatásban kialakult helyzet nem tanítási szünet, hanem egy új munkarend.
Ennek következtében jelentősen megnő a szülők, tanulók felelőssége az online tanulás eredményes megvalósulásában.
Mindenki felelőssége a változások nyomon követése, ezért kísérjék figyelemmel az osztályok facebook csoportjában, a Kréta rendszerben és az iskola honlapján megjelenő információkat.

Minden osztály számára gmail fiókot nyitottunk. A hozzáférési adatok osztályonként a Kréta üzeneteiben lesznek nyilvánossá téve.

Kérek mindenkit, hogy minden nap lépjen be a gmail levelezésbe. mert minden tantárgyból az osztályonként alkotott fiókokban elhelyezett tantárgyi mappákba töltik fel a szaktanárok a feladatokat. Ezen a rendszeren keresztül fogják kapni a gyerekek az üzeneteket, feladatokat, órarend szerinti tantárgyi bontásban.

Ebbe a mappába kell a gyerekeknek feltölteni a feladatok megoldásait.
A folyamatos és közös munka garantálni fogja a nehéz időszak sikeres áthidalását.

Kitartást és jó munkát kíván mindenkinek a Gárdonyi Iskola Tanári Kara.

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Bizonyára mindenki értesült róla, hogy 2020. március 16. hétfőtől a kialakult koronavírus járvány veszélye miatt bezártak az általános iskolákat.
A tanulás digitális formában, távoktatással fog tovább folytatódni! A digitális munkarend részleteiről és módszeréről az iskola honlapján, illetve az osztályfőnökök által használt csatornákon keresztül tájékoztatjuk Önöket és Gyermekeiket.
Kérem, hogy mindenki kísérje figyelemmel a honlapot, az iskola facebook profilját, valamint tartsa az osztályfőnökkel a közösségi digitális kapcsolatot! Személyes találkozóra jelen körülmények között nincs lehetőség.
Folyamatosan tájékoztatást fogunk adni a fejleményekről, kérjük csak hiteles forrásból tájékozódjanak!

Együttműködésükre feltétlenül számítok!

Miskolc, 2020. március 14.
Harasztiné Kádár Ágnes
intézményvezető

K Ö Z L E M É N Y

Kedves Szülők!

A 2020. március 19-re hirdetett iskolakóstolgató program ELMARAD!
Köszönjük a megértést!

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Tájékoztató a korona vírussal kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

A kialakuló járvány miatt nyomatékosan megkérek mindenkit, hogy ha bármilyen formában fertőződhetett, vagy olyannal volt kontaktusa, aki feltehetően fertőzött, maradjon 2 hétig otthon és jelezze azt az intézményünk felé.
Az iskolában rendszeresen fertőtlenítjük a kilincseket és a padokat.
Kérem, hogy a pedagógusokkal összhangban Önök is hangsúlyozzák gyermekeik számára a kézfertőtlenítés és a higiénia fontosságát. Annak, aki tömegközlekedéssel közlekedik, erre kiemelten kell figyelnie.
A helyzetre és az általános higiéniára tekintettel az épületbe lépést kérjük kerüljék és az alsósokat az udvaron vegyék át.
A bejárati ajtót kulcsra zárjuk és csak szünetekben nyitjuk ki, a gyermekeket akkor lehet kikérni.
Bővebb információkért keresse fel a: https://koronavirus.gov.hu/megelozes

Az együttműködésüket előre is köszönöm,

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Nyílt nap a Gárdonyi Iskolában és Óvodában

Rendhagyó fizika óra

A Herman Gimnázium fizikatanára elektromosság témakörében tartott 2 órát nyolcadikosainknak. Áramkörépítés, áramerősség-, feszültség- és ellenállásmérés volt a fő tevékenység. Érdekesség volt az emberi test ellenállásának mérése. Tanulóink már nagyon várták, hogy kipróbálhassák a sokat emlegetett elektromos készletet.

Lendületben a Foucault-inga

A Miskolci Egyetemre látogattunk, ahol a fizika tanszék professzora érdekességeket mondott el a Foucault-ingáról.

Látogatás a Varázstoronyban

A 7.osztályosok közül a fizika iránt érdeklődő tanulókkal látogatást tettünk Egerben, a Varázstoronyban. Csillagászati előadást tekintettünk meg a Planetáriumban, kipróbálhattuk a Varázsterem eszközeit. A Csillagászati Múzeum megtekintése után felmentünk a lenyűgöző látványt nyújtó Camera Obscurához és a Líceum legmagasabban fekvő kupolájában is megnézhettük az ott lévő csillagászati távcsöveket.

Nagyon élvezetes és tartalmas kirándulás volt a résztvevők számára.

2019. szeptember 18. León Foucault francia fizikus, csillagász születésének 200. évfordulója.
Foucault legismertebb alkotása a nevét viselő Foucault-inga, amellyel kimutatta a Föld forgását.
Egy ilyen inga működik Egerben, a Varázstoronyban.

Nyílt nap a Gárdonyi Iskolában

Szentségi felkészítés

Kedves Szülők!

A miskolci terület plébániái az itt mellékelt időpontokban tartják felkészítő alkalmaikat.

Zsebkendő kiállításon jártak a harmadikosaink

A harmadik évfolyamosok papírzsebkendő kiállításon jártak a József Attila Városi Könyvtárban. A kiállítás megtekintése után könyvtári foglalkozáson vettek részt.

Tanulóink erdei iskolába jártak

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek az erdei iskolában. Sok hasznos információt kaptak az erdei állatokról, növényekről, amit a mindennapi életben tudnak hasznosítani.

A jó levegőn töltött program végén még játékra is maradt idő.

A Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda programjai nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek

2019. október 11. (péntek) 8:00: Iskolaelőkészítő foglalkozás
2019. október 17. (csütörtök) 16:00: Iskolakóstolgató vidám délután
2019. november 15. (péntek) 8:00: Iskolaelőkészítő foglalkozás
2019. november 19. (kedd) 8:00: Nyílt délelőtt az 1. és 4. évfolyamokon
2019. december 13. (péntek) 8:00: Iskolaelőkészítő foglalkozás
2020. január 10. (péntek) 8:00: Iskolaelőkészítő foglalkozás
2020. február 13. (csütörtök) 16:00: Iskolakóstolgató vidám délután
2020. március 5. (csütörtök) 8:00: Nyílt délelőtt az 1. és 4. évfolyamokon (nagycsoportos gyerekeknek is)
2020. március 19. (csütörtök) 16:00: Iskolakóstolgató vidám délután

Várunk szeretettel minden érdeklődőt.

Üdvözlettel:
Iskolavezetés

Változás a csengetési rendben

Kedves Szülők!

Megváltozott iskolánkban a csengetési rend. Az aktuális csengetési rendet a dokumentumtárban megtalálják, illetve letölthető itt.

Üdvözlettel:
Iskolavezetés

2019/2020 tanévnyitó szentmise

Kedves Szülők!

Az idén a miskolci katolikus iskolák közös tanévnyitó szentmisével kezdik a tanévet.
Helyszín: Generali Aréna
Időpont: 2019 szeptember 2. hétfő 9 óra

A mise a város papjainak közreműködésével történik, melynek főcelebránsa Dr. Ternyák Csaba érsek úr.
Az osztályok az iskolából mennek együtt, kérnénk bérletet vagy 2 db buszjegyet. A sportcsarnok befogadó képessége nem teszi lehetővé a szülők részvételét az évnyitón.
Érkezés reggel ¾ 8-ra az iskolához ÜNNEPLŐBEN.FONTOS a diákok reggelizzenek otthon, mert étkezésre nem lesz lehetőség. Innivaló legyen náluk a meleg miatt.
Tankönyvosztás visszaérkezés után az osztályokban.
A gyerekekért kb 12:00-kor lehet jönni. Étkezést keddtől biztosítunk.

Üdvözlettel:
Iskolavezetés

2019/2020 tanévi étkeztetés

Kedves Szülők!

Az étkezési díjakat a Minorita Kft. megemelte, a dokumentumok között megtalálják.
Aki szeretne étkezést, annak csütörtök délig kötelező kitölteni és eljuttatni az Étkezési Igénylő Lapot az intézménybe. Ha gondot okoz lehet digitális formában, de az első tanítási napon papír alapon is kérjük.
Valamint megtalálják a kedvezményes igénylőlapot is.

Köszönettel,

Gazdasági Iroda dolgozói

Egri Tábor

Iskolánk Egerbe szervez táborozást 2019. augusztus 12-15 között. Várjuk a jelentkezéseket. Már csak 20 hely van!

Egri tábor 2019. aug. 12 – 15. 

 1. nap:

9.00. indulás az iskola elől külön autóbusszal

          megérkezés, a szobák elfoglalása
13.00. ebéd
ebéd utáni pihenő
15.00. séta az Érsekkertben, a Bazilika meglátogatása
18.00. vacsora
séta a Dobó téren
22.00. alvás

 1. nap:

8.00. reggeli
séta az óvárosban, pláza, játszótér
13.00. ebéd
ebéd utáni pihenő
15.00. Marcipánmúzeum
18.00. vacsora
19.00. Várlátogatás
22.00. alvás

 1. nap:

8.00. reggeli
10.00. Gárdonyi Emlékház
13.00. ebéd
ebéd utáni pihenő
15.00. Város a város alatt
18.00. vacsora
táborzáró buli, játékok, rejtvények
22.00. alvás

 1. nap:

8.00. reggeli
búcsú séta, fagyizás, a szobák átadása, indulás haza
érkezés kb.: 14:00

Üdvözlettel
Iskola vezetés

Nyári ügyelet

                 

2019. július 10. 900-1300-ig.
július 24.
augusztus 7.
augusztus 21.

 

 

A következő tanévre kért iskolalátogatási igazoláshoz a bizonyítványt kérjük leadni!

Üdvözlettel
Iskola vezetés

Vakáció

 

V igyázz magadra!

A ludj sokat!

K eress új élményeket!

Á llj készen minden új kalandra!

C sinálj  remek programokat!

I  smerj meg több jó embert!

O szd meg a barátaiddal az élményeidet!

Pihenjetek sokat!!!
Üdvözlettel
Iskola vezetés

Tanévzáró Te Deum

 

Kedves Szülők!

Szeretettel várunk mindenkit a Tanévzáró Te Deumra az iskola zártudvarán 2019.06.19. 17:00 kezdődik.

Az időjárás miatt a Te Deum a templomban lesz. Gyülekező az iskolában és osztályonként megyünk át.

Üdvözlettel
Iskola vezetés

E-napló elérésének megváltozása

 

Kedves Szülők!

Az e-napló URL elérése megváltozott: https://gardonyikatolikus.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login

Kérem akik esetleg a kedvencek közé vagy a könyvjelző sávba a direkt linket mentették el azok a régit távolítsák és a holnapról indítva az új linket használják a továbbiakban.

Üdvözlettel
Iskola vezetés

Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Beiratkozási rendje a 2019/2020. nevelési évre

 

Hirdetmény
Egri Főegyházmegye fenntartásában működő Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda beiratkozási rendjét a 2019/2020. nevelési évre vonatkozóan az alábbiak szerint határozza meg:

1) Beiratkozás időpontja:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 – 19:00 óra között, és
2019. április 12. (péntek) 8.00 – 19:00 óra között.

2) A beiratkozás helye:
3508 Miskolc, Szeretet u. 5.

3) Az iskola működési területe:
 Miskolc és vonzáskörzete.

4) A beíratással kapcsolatos fontos tudnivalók:

 • Az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő április 1-je és április 30-a között – a járási hivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban – köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára. Az iskolai beiratkozás idejéről, az erről való döntés és a jogorvoslat benyújtásának határidejéről a járási hivatal közleményt vagy hirdetményt köteles közzétenni a helyben szokásos módon, a beiratkozás első határnapját megelőzően legalább harminc nappal, amelyet megküld az illetékességi területen működő települési önkormányzatok, továbbá a tankerületi központ részére.  (20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (1-2))
 • Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szülő a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig köteles beíratni a kijelölt iskolába. (20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (3))

5) A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, melyeket a beiratkozáskor be kell mutatni:

 • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,
 • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót,
 • a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolványt,
 • a gyermek TAJ kártyáját,
 • nem magyar állampolgár esetén a gyermek státuszát igazoló dokumentumot, továbbá a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek a Magyarország területén (Nkt. 92. §),
 • a sajátos nevelési igenyű gyermekeket nevelő iskolába való felvételhez a szakértői es rehabilitációs bizottság javaslatát.

6) Az intézmény az Alapító Okirata alapján fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket. (Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek közül a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján sajátos nevelési igényű: pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekek, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, a többiekkel együtt nevelhető gyengénlátó gyermekek, a többiekkel együtt nevelhető nagyothalló gyermekek.)

7) Az intézmény az Alapító Okirat alapján fogadja a nemzetiségi nevelést igénylő gyermekeket.

8) Az iskoláztatási kötelezettség nem teljesítése esetén alkalmazható jogkövetkezmények:

A kötelező felvételt biztosító iskola igazgatója a járási hivataltól kapott nyilvántartás, a kijelölt iskola a megküldött szakértői vélemény vagy a járási hivatal határozata alapján értesíti a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalt, ha a gyermeket az iskolába nem íratták be. Az iskola igazgatója értesíti a gyermek, tanuló lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalt, ha olyan gyermeket, tanköteles tanulót vett fel vagy át, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye nem a nevelési-oktatási intézmény körzetében van.

9) Értesítés a döntésről

Az iskola igazgatója a felvételi eljárásban a felvételről, átvételről tanulói jogviszonyt létesítő vagy a kérelmet elutasító döntést hoz. A kérelemnek helyt adó döntést az iskola igazgatója írásban közli a tanulóval, kiskorú esetén a szülővel, továbbá átvétel esetén a döntésről értesíti az előző iskola igazgatóját. Az iskola igazgatója tanuló felvételének, átvételének megtagadásáról határozat formájában dönt. Az iskola igazgatója a felvételi, átvételi kérelem benyújtásával kapcsolatos ügyintézés, határidő-számítás, mulasztás elbírálása során a köznevelés rendszerében hozott döntésekkel kapcsolatos szabályok alapján jár el.

A szülő, amennyiben azt az iskolai beiratkozás napján – az elektronikus elérhetőségének megadásával – kérte, elektronikus úton értesítést kap arról, hogy a gyermeke iskolai felvételt nyert vagy felvétele elutasításra került.

Jogorvoslati eljárás szabályai: A felvételi kérelem elutasítása esetén hozott határozat ellen  a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül   a szülő Fenntartónak címzett, de az iskolavezetőjének átadott kérelmet nyújthat be. Az igazgató döntése tekintetében a fenntartó jár el és hoz másodfokú döntést az Nkt. 37. § (1)-(3) bekezdése és a 38. §-a alapján.

12) A hirdetmény az Nkt., valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet alapján került összeállításra.

További felvilágosításért az intézmény vezetőjéhez, Harasztiné Kádár Ágnes (Miskolc, Szeretet u. 5. tel.: 06-46/555-318, E-mail-cím: gardonyiiskolamiskolc@gmail.com, www.gardonyikatolikus.hu) szíveskedjenek fordulni.

 

Miskolc, 2019. március 14.

Iskolába készülőknek!

Újra kinyitja kapuit a Gárdonyi Géza katolikus Általános Iskola!!!

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket 2019.03.05-én kedden a leendő elsősöknek és szüleiknek tartandó tartandó nyílt órákra 8:00-10:00.

Valamint egy régi játszóház hangulatát felidéző délutáni foglalkozásra 2019.03.21-én csütörtökön 16:00-tól.

 

Iskolavezetés

ISKOLÁBA HÍVOGATÓ

 

 1. február 14-én 16:00 órától a

 Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola

kinyitja kapuit és várja az iskolába készülő gyermekeket és szüleiket a következő programokra: Gergely-járás műsor, táncház, tájékoztató a szülőknek, ügyességi és kézműves foglalkozások a gyerekeknek

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő Szülőt és nagycsoportos óvodást!

Cím: Miskolc, Szeretet u. 5.

Telefon: +36-46-555-318

Kedves Leendő Elsősök és Kedves Szülők!

Iskolánkat és tanítóinkat meg lehet ismeri a következő programokon, amikre szeretettel várjuk Önöket gyermekükkel:

 1. Október 4.          8.00-8.45      Iskolaelőkészítő foglalkozás
 2. Október 11.         16:00-tól       Fit Family egészség a családban vetélkedő
 3. November 6.      8.00-8.45      Iskolaelőkészítő foglalkozás
 4. November 13.    8:00-9:40     Nyílt nap az 1. és 4. évfolyamon
 5. December 4.      8.00-8.45      Iskolaelőkészítő foglalkozás

Január: nincs foglalkozás

 1. Február 5.            8.00-8-45   Iskolaelőkészítő foglalkozás
 2. Február 14.         16:00-tól    Iskolába készülök nagycsoportos foglalkozás
 3. Március 5.           8:00-9:40   Nyílt nap az 1. és 4. évfolyamon óvodások

Rendezvényeinkre szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat szüleikkel együtt.

Iskolavezetés

Tanév kezdet

Tisztelt Szülők!

Tanévnyitó 2018.09.03.-án lesz 8:00-tól a hejőcsabai templomban, gyülekező az iskolában. A tankönyveket ezen a napon kapják meg a diákok.

Kérem, hogy figyeljenek az étkezéshez kapcsolódó dokumentumok kitöltésére, FONTOS!!!

A honlapunkra felkerültek a 2018/19-es tanév étkezéséhez kapcsolódó dokumentumok a dokumentumtárba. Amennyiben már az első héttől szeretnének étkezést kérni gyermekük számára, az igénylő lapot lekésőbb 2018.08.28.-án 14:00-ig kitöltve és aláírva szíveskedjenek iskolánkba visszajuttatni.

Akinek az étkezéshez kapcsolódóan van bármilyen kedvezménye, annak a hozzá kapcsolódó nyilatkozatot (kedvezmény igénylés 8.sz melléklet) is ki kell tölteni és az alátámasztó dokumentumokkal együtt 2018. 09. 17.-ig visszajuttatni részünkre.

Köszönettel:
Iskola vezetés

Ballagó diákjaink kitüntetést vettek át

Ballagó osztályunk példamutató diákjait ma kitüntették a Bazilikában rendezett Te Deumon.
Gratulálunk Fanni, Csabi, Szilveszter, Máté és Gergő

A Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda (Miskolc) pályázatot hirdet a 2018/19. tanévtől

– matematika-fizika szakos tanári munkakör betöltésére.

Munkakör: nevezett tantárgyak tanítása a felsős osztályokban.

A kétszakos végzettség előnyt jelent.

Pályakezdők, gyakornoki státuszban lévők is jelentkezhetnek.

A pályázat részeként benyújtandó dokumentumok:
– szakmai önéletrajz,
– végzettséget igazoló okirat másolatok
– Előnyt jelent: egyházközségi, plébánosi ajánlás

A pályázat benyújtásának módja: az gardonyiiskolamiskolc@gmail.com e-mail címre Harasztiné Kádár Ágnes igazgatónak címezve.

Határidő: 2018. június 10.

A pályázattal kapcsolatban egyéb kérdés esetén a 46- 555-318 telefonszámon, illetve az adott e- mail címen lehet érdeklődni. Egyéb információ az iskoláról a www.gardonyikatolikus.hu honlapon található.

Angol Nyelvi Szövegértési Versenyeredmény

5. osztály emelt szint

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Stark Ádám Fazekas Utcai Általános Iskola és AMI 28,5 pont
II. Dudás Dorka Avastetői Széchenyi Általános Iskola 25 pont
III. Ricz Attila Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolája 24 pont
Kiss-Thes Botond Szent Imre Katolikus Általános Iskola 23,5 pont
Szőnyi-Paszternák Borisz Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola 21,5 pont
Vona László Viktor Jókai Mór Református Általános Iskola 21 pont
Csiki László Görögkatolikus Általános Iskola 19 pont
Erdei Adél Bulgárföldi Általános Iskola 10 pont

5. osztály két tanítási nyelvű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Molnár István Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda 21 pont
II. Váci Virág Balázs Győző Református Líceum 19 pont
II. Balogh Dominik Gergő Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Iskola 19 pont
III. Molnár István Kazinczy Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 16 pont
Tetzl Milán Szilágyi Dezső Általános Iskola

6. osztály emelt szintű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Manuel Dominik Ádám Avastetői Általános Iskola 45 pont
II. Horváth Anna Miskolci Arany János Általános Iskola és AMI 28 pont
II. Makkai Máté Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolája 28 pont
III. Lenkei Benedek Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola 24 pont
Lajgut Attila Álmos Jókai Mór Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 22 pont
Kaposvári Péter Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola 20 pont
Simon Nikoletta Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda 18 pont
Béry Sára Szent Imre Katolikus Általános Iskola 16 pont
Papp Viktoria Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolája 13,5 pont
Simkó Timon Bársony János Általános Iskola 9 pont

6. osztály két tanítási nyelvű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
Szövördi Hanna Kazinczy Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 52%
Franzini Nico Balázs Győző Református Líceum 46%

7. osztály emelt szintű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Szabó Tamás Bársony János Általános Iskola 55 pont
II. Szabó Zsófia Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolája 49 pont
III. Kunfalvi Zsófia Szent Imre Katolikus Általános Iskola 47 pont
Kiss-Kollár Brigitta Avastetői Széchenyi Általános Iskola 44 pont
Varga Boglárka Jókai Mór Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 37 pont
Fincicki Bence Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola 35 pont
Gáspár Dániel Miskolci Arany János Általános Iskola és AMI 31 pont
Simon Sára Réka Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda 28 pont

7. osztály két tanítási nyelvű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Szent-Imrey Bálint Miskolc Kazinczy Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 58 pont
II. Tavaszi Balázs Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola 54 pont
III. Nikházy Raymond Bulgárföldi Általános Iskola 53 pont
Bucskó Gábor Balázs Győző Református Líceum 40 pont

8. osztály emelt szintű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Bitó Patrik Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola 48 pont
II. Kocsis Szilveszter Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda 44 pont
III. Ónodi Eszter Jókai Mór Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 41 pont
Varga Bálint Máté Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolája 39 pont
Varkoly Kristóf Bársony János Általános Iskola 39 pont
Bodnár Botond Fazekas Utcai Általános Iskola és AMI 38 pont
Zábrátzky László Szent Imre Katolikus Általános Iskola 37 pont

8. osztály két tanítási nyelvű

Helyezés Név Felkészítő iskola Eredmény
I. Gönczi Réka Miskolc Kazinczy Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 50 pont
II. Vazsily Noel Balázs Győző Református Líceum 49 pont
III. Bajzát Péter Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 47 pont

A verseny eredményekhez szívből gratulálunk, az első három helyezést elérő tanulókat szeretettel várjuk iskolánkba a díjátadó ünnepségen 2018. május 22-én, 14:30-kor!

Tóth Melinda, versenyszervező

HÚSVÉT – 2018.

ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG FELTÁMADÁST KÍVÁN TANÍTVÁNYOKNAK, SZÜLEIKNEK ÉS A HONLAPOT LÁTOGATÓKNAK AZ
INTÉZMÉNYÜNK VALAMENNYI DOLGOZÓJA ÉS AZ ISKOLAVEZETÉS

Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, a nagyhét kezdete.
A kereszthalála előtti vasárnapon vonult be Jézus Jeruzsálembe. Szokás volt a Közel-Kelet országaiban, hogy az arra méltó személyek útját valamilyen módon befedjék. Az emberek mind a négy evangélium szerint megadták Jézus Krisztusnak ezt a tiszteletet. Máté, Márk és Lukács szerint a felsőruháikat az útra terítették és gallyakat vágtak a fákról, János az egyedüli, aki írásában pálmaágakról számol be.

Virágvasárnap a nagyböjt utolsó, legfontosabb hetének kezdete. Napján a templomokban barkaszentelést, barkás bevonulást és körmenetet szoktak tartani.
A keresztény kultúra országaiban ez kiemelten fontos ünnep, melynek hagyományára gazdag népszokáskincs is épült.

Jézus bevonulásának útvonala a Biblia szerint az Olajfák hegyén és a Kedron patak völgyében vezető országúton át, majd az Aranykapun keresztül vezetett. Célja a jeruzsálemi templom volt. Szintén a Bibliában olvasható, hogy szamárháton érkezett, és a nép kitörő ünnepléssel fogadta. Mind a négy evangélium említi, hogy a római uralom alól való felszabadítót várták benne. A szamárháton való érkezés, valamint a templom, mint cél ugyanakkor egy szolgáló, papi messiásképre is utal.

Az egyház virágvasárnapi hagyománya jól dokumentáltan a 4. századtól, a szentföldi zarándoklatok megsokasodásával terjedt el. Az a hagyomány, hogy a virágvasárnapi bevonulás szereplői a gyermekek, valószínűleg szintén az egyház liturgiájából ered.

Gárdonyi G. Katolikus Általános Iskola és Óvoda – Beiratkozási rendje a 2018/2019. évre

Hirdetmény

Egri Főegyházmegye fenntartásában működő Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda
beiratkozási rendjét a 2018/2019. nevelési évre
vonatkozóan az alábbiak szerint határozza meg:
1) Beiratkozás időpontja:
2018. április 12. (csütörtök) 8.00 – 18:00 óra között, és
2018. április 13. (péntek) 8.00 – 18:00 óra között.

2) A beiratkozás helye:
3508 Miskolc, Szeretet u. 5.
3) Az iskola működési területe Miskolc és vonzáskörzete.

4) A beíratással kapcsolatos fontos tudnivalók:
a. Az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő április 1-je és április 30-a között – a járási hivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban – köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára. Az iskolai beiratkozás idejéről, az erről való döntés és a jogorvoslat benyújtásának határidejéről a járási hivatal közleményt vagy hirdetményt köteles közzétenni a helyben szokásos módon, a beiratkozás első határnapját megelőzően legalább harminc nappal, amelyet megküld az illetékességi területen működő települési önkormányzatok, továbbá a tankerületi központ részére. (20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (1-2))
b. Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szülő a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig köteles beíratni a kijelölt iskolába. (20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (3))

5) A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, melyeket a beiratkozáskor be kell mutatni:

• a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,
• a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót,
• a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolványt,
• gyermek TAJ kártyáját,
• nem magyar állampolgár esetén a gyermek státuszát igazoló dokumentumot, továbbá a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek a Magyarország területén (Nkt. 92. §),
• a sajátos nevelési igenyű gyermekeket nevelő iskolába való felvételhez a szakértői es rehabilitációs bizottság javaslatát.
6) Az intézmény az Alapító Okirata alapján fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket. (Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek közül a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján sajátos nevelési igényű: pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekek, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, a többiekkel együtt nevelhető gyengénlátó gyermekek, a többiekkel együtt nevelhető nagyothalló gyermekek.)

7) Az intézmény az Alapító Okirat alapján fogadja a nemzetiségi nevelést igénylő gyermekeket.

8) Az iskoláztatási kötelezettség nem teljesítése esetén alkalmazható jogkövetkezmények:
A kötelező felvételt biztosító iskola igazgatója a járási hivataltól kapott nyilvántartás, a kijelölt iskola a megküldött szakértői vélemény vagy a járási hivatal határozata alapján értesíti a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalt, ha a gyermeket az iskolába nem íratták be. Az iskola igazgatója értesíti a gyermek, tanuló lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalt, ha olyan gyermeket, tanköteles tanulót vett fel vagy át, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye nem a nevelési-oktatási intézmény körzetében van.

9) Értesítés a döntésről
Az iskola igazgatója a felvételi eljárásban a felvételről, átvételről tanulói jogviszonyt létesítő vagy a kérelmet elutasító döntést hoz. A kérelemnek helyt adó döntést az iskola igazgatója írásban közli a tanulóval, kiskorú esetén a szülővel, továbbá átvétel esetén a döntésről értesíti az előző iskola igazgatóját. Az iskola igazgatója tanuló felvételének, átvételének megtagadásáról határozat formájában dönt. Az iskola igazgatója a felvételi, átvételi kérelem benyújtásával kapcsolatos ügyintézés, határidő-számítás, mulasztás elbírálása során a köznevelés rendszerében hozott döntésekkel kapcsolatos szabályok alapján jár el.

A szülő, amennyiben azt az iskolai beiratkozás napján – az elektronikus elérhetőségének megadásával – kérte, elektronikus úton értesítést kap arról, hogy a gyermeke iskolai felvételt nyert vagy felvétele elutasításra került.
Jogorvoslati eljárás szabályai: A felvételi kérelem elutasítása esetén hozott határozat ellen a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül a szülő Fenntartónak címzett, de az iskolavezetőjének átadott kérelmet nyújthat be. Az igazgató döntése tekintetében a fenntartó jár el és hoz másodfokú döntést az Nkt. 37. § (1)-(3) bekezdése és a 38. §-a alapján.
12) A hirdetmény az Nkt., valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet alapján került összeállításra.
További felvilágosításért az intézmény vezetőjéhez, Harasztiné Kádár Ágnes (Miskolc, Szeretet u. 5. tel.: 06-46/555-318, E-mail-cím: gardonyiiskolamiskolc@gmail.com, www.gardonyikatolikus.hu) szíveskedjenek fordulni.

Miskolc, 2018. március 13.

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!

A leendő elsősöknek a márciusi programok a következőek:
2018.03.01. 8:00-10:00
nyílt órák a leendő tanítókkal, várjuk az iskolába készülőket is,
2018.03.22. 16:00-tól
iskolacsalogató, játékos délután.

Mindenkit szeretettel várunk,

Iskolavezetés

Kedves Szülők!

A Magyar Katolikus Egyház anyagi biztonságának fenntartása érdekében fontos, hogy a katolikus hívek ebben az évben is a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1 %-át. Technikai száma: 0011

A másik 1%-ot az iskolánk alapítványának lehet felajánlani, amivel mindig a gyermekek fejlődését mozdítjuk előrébb.
ADÓSZÁM: 18413218-1-05

Köszönettel:

Iskolavezetés és az Alapítvány Kuratóriuma

NAGYBÖJT

HAMVAZÓSZERDÁTÓL NAGYHÉT VÉGÉIG

nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Lényege húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felküszülés a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén. A vallásos gyakorlat középpontjában ebben az időszakban a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozatvállalás és a könyörgés áll, kifejezve az ember Isten iránti szeretetét. A nagyböjt lelkületének része az ima és a szegények megsegítése is.

nagyböjt időtartama 40 nap, ami a Szentírásban és a keresztény hagyományban az események jelentőségét aláhúzó szám. A nagyböjti időszakra eső hat vasárnapot az Egyház nem tekinti böjti napnak mivel minden vasárnap Krisztus feltámadásának emlékünnepe, ezért a böjti időszak a hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. A nagyböjt utolsó hete a virágvasárnappal kezdődő Nagyhét.

nagyböjti önmegtartóztatás legszigorúbb változata a negyvenelés volt. Ilyenkor a böjtölő csak negyvenszer evett ebben az időszakban így tehát naponta csak egyszer, naplemente után. Szintén elég szigorú az a szokás, ami alapján a nagyböjt péntekjein csak hét szem búzaszemet ettek.
Régen a hittanulók, katekumenok ekkor készültek fel a keresztség felvételére, ekkor ismerkedtek a hittételekkel, Jézus életével. Húsvét vigíliáján, nagyszombat éjjel keresztelték meg a katekumokat.

ÖKUMENIKUS IMAHÉT 2018.

„Jobbod, Uram dicső az erőtől…”
„Uram a jobbod kitűnik erejével…”

(2 Móz/Kiv 15,6)

A 2018-as Ökumenikus Imahét országos nyitó istentiszteletét január 21-én, vasárnap 19 órától tartják a budapesti Szent István Bazilikában.

Az ünnepi istentiszteleten igét hirdet Erdő Péter bíboros és Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa elnöke. Áldást mond David Hamid anglikán segédpüspök és Paul Sayah, pátriárkai vikárius, a maronita pátriárka külügyi vezetője.

Az imahét jellegzetessége a rabszolgaság, az emberi méltóság és a rasszizmus témái.

A nyitó alkalom egyben az üldözött keresztényekért imádkozás napja is.

VÍZKERESZT 2018.

JÉZUS MEGJELENÉSÉNEK ÜNNEPE

Vízkereszt, január 6. a karácsonyi ünnepkör zárása, a farsangi időszak kezdete.
A víz az élet, a keresztelkedés és a tisztálkodás eleme is.

A római katolikus egyház Epiphania Domini,az Úr megjelenése névvel január 6-án tartott ünnepe.
A keleti egyház e napon Krisztus születését ünnepelte, nyugaton a napkeleti bölcsekről, vagyis a háromkirályokról, Jézus megkereszteléséről és első csodatételéről való megemlékezés került előtérbe.
E napot az egyiptomiak is a Nap és a Nílus vize ünnepeként ismerték.

A római egyház szertartásai szerint ezen a napon vizet és tömjént szenteltek. A víz megszentelésének, azaz megkeresztelésének szertartásából ered a magyar vízkereszt elnevezés is. A templomban megszentelt vízből, amelynek a nép különös hatást tulajdonított, minden család vitt haza. A víz és a tömjén szenteléséből alakult ki a házszentelés.

A népszokások szerint:

még egyszer meggyújtják a karácsonyfa gyertyáit, szétosztják a megmaradt édességet, a fát tűzre teszik, csak egy ágacskát tűznek belőle a szentkép mögé a gonosz ellen. Délben és este még folyik a vendégeskedés, esti harangszó után a kántálás és a csillagjárás.

A plébános ezen a napon kezdte meg hívei látogatását, beszentelte a házat, számba vette a házbelieket. A római katolikus falvakban a pappal együtt ment a kántor, két ministráns és az egyházfi, aki az ajándékot gyűjtötte össze. Székelyföldön a házszentelés után a papot égő gyertyával kísérték ki, hogy nagyobb legyen a kender.
A lányok számára férjjósló nap. Az is szokásban volt, hogy a lány a házszentelés előtt nyakából levette a gyöngyöt, s a küszöb mellett a szőnyeg alá dugta, ahol a pap átlépte. A szentelés után a szőnyeg alól kivette és a párnája alá tette, mert azt tartották, megálmodja, ki lesz a jövendőbelije.

Régebben otthon a szenteltvízzel megitatták az állatokat, hogy ne legyenek az év folyamán betegek, vagy az emberek magukra locsolták, betegségek vagy rontás ellen. Egyes helyeken a ház földjét is meglocsolták, hogy áldás legyen a házon.

Vízkereszt vagy háromkirályok napja a magyar népi kalendáriumban a karácsonyi ünnepkör zárónapja és a farsangi időszak kezdete.

KEDVES ÉRDEKLŐDŐ ÉS LEENDŐ SZÜLŐK!

Emlékeztető az új év elejének programjairól!

Iskolánk idén is megtartja a szokásos nyílt napokat és iskolacsalogató foglalkozásokat.
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni ezekről.

2018. február 5. 8:00-8:45 Játékos tanóra a leendő elsős tanítókkal
2018. február 22. 16:00 Iskolába készülök játékos feladatok óvodásoknak
2018. március 1. Nyílt nap az óvodásoknak és szüleiknek az 1. és 4. osztályokban
2018. március 22. 16:00 Iskolacsalogató foglalkozás

Iskolavezetés

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

Minden kedves látogatónknak, szülőknek, tanítványainknak

ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁN,
valamint kellemes pihenést a téli szünidőre az iskola nevelőtestülete és dolgozói nevében

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Kedves Szülők, Tisztelt Érdeklődők!

„Fel nagy örömre, ma született, aki után a föld epedett.
Mária karján égi a lény, Isteni kisded Szűznek ölén.
Egyszerű pásztor jöjj közelebb, nézd a te édes Istenedet.”

Gárdonyi Géza

Közeledik Advent és Karácsony. Készülődjünk együtt, hogy gyerekek és felnőttek közösen ünnepelhessenek, és lélekben felkészülve várjuk Jézus születését.

Szeretettel várunk mindenkit adventi és karácsonyi programjainkra!

12. 04. 9:00 Első adventi gyertyagyújtás – 2. a osztály műsora
12. 11. 9:00 Második adventi gyertyagyújtás – 2. b osztály műsora
12. 14. 14:00 Karácsonyi kirakodóvásár
12. 18. 9:00 Harmadik adventi gyertyagyújtás – 3. osztály műsora
12. 21. 15:00 Betlehemes játék – az 1. a és b osztály karácsonyi műsora
12. 22. 9:00 Negyedik adventi gyertyagyújtás – 4. osztály műsora
12. 22. 10:30 óra Karácsonyi koncert az Egressy Béni Zeneiskola növendékei valamint iskolánk tanulóinak közreműködésével.
A gyertyagyújtásokon közreműködik az iskola énekkara.

Örömteli készülődést és áldott ünnepeket kívánunk!

Iskolavezetés

KEDVES LEENDŐ ÉS ÉRDEKLŐDŐ SZÜLŐK!

Iskolánk idén is megtartja a szokásos nyílt napokat és iskolacsalogató foglalkozásokat. Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni ezekről.

2017. november 6. 8:00-8:45 Játékos tanóra a leendő elsős tanítókkal
2017. november 14. első három órában Nyílt nap az 1. és 4. évfolyamon
2017. december 4. 8:00-8:45 Játékos tanóra a leendő elsős tanítókkal
2018. február 5. 8:00-8:45 Játékos tanóra a leendő elsős tanítókkal
2018. február 22. 16:00 Iskolába készülök játékos feladatok óvodásoknak
2018. március 1. Nyílt nap az óvodásoknak és szüleiknek az 1. és 4. osztályokban
2018. március 22. 16:00 Iskolacsalogató foglalkozás

Iskolavezetés

OKTÓBER A RÓZSAFÜZÉR HÓNAPJA

A rózsafüzér, más szóval szentolvasó az imádság egyik közkedvelt formája, illetve az ehhez használt eszköz. Formáját tekintve lényege, hogy bizonyos imákat meghatározott számban és sorrendben kell mondani.

A világ katolikus hívei minden év két hónapját Szűz Máriának ajándékozzák: májust, ekkor elsősorban a májusi litániákkal dicsérik a Megváltó édesanyját, valamint október hónapját, amikor a szentolvasót imádkozzák sűrűbben, odaadóbban.

A legenda szerint: Egy jámbor szerzetes a XIII. században gyakran és szívesen imádkozott el ötven üdvözlégyet egymás után. Egyszer imádságát követően látomásban megjelent előtte Szűz Mária, s homlokát ugyanannyi rózsából font füzér díszítette, mint ahány üdvözlégyet a szerzetes elmondott.
A legenda szerint innen ered a rózsafüzér elnevezés.

KEDVES SZÜLŐK ÉS TANULÓK!

Az EFOP-1.3.5-16-2016-00606 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolában című pályázat keretében

a 2017. szeptember 9. Programja:

HAGYOMÁNYÖRZŐ NAPRA
Mária napi összejövetelre

09:00 Iskolamise
09.45 Regisztráció és az ebédjegyek átvétele
10:00 Flash-mob a zártudvaron
10:30 Családi plakátfestő verseny a rajzteremben
10:30 Mária életéről totó a nagyudvar melletti kosárpályán
10:30 Élő csocsó, ugrálóvár, kosárdobó verseny, óriás fakockák, horgászjáték és részegszemüveg a nagyudvaron
11:30-tól ebéd folyamatosan, ebédjegyekkel beosztva, innivalóról mindenki maga gondoskodik!
13.30 Eredményhirdetés – plakátfestés és Mária totó

Mindenkit szeretettel várunk!

A RENDEZVÉNY INGYENES!

TANÉVINDÍTÓ

József Attila szavai „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen úgy érdemes.”

Szerintem tanulni és élni is csak így érdemes.

Itt minden kis és nagy lélek egy-egy csillag, akinek az útja a Jóisten által lett kijelölve. Ha így élsz és dolgozol, pontosan és szépen, akkor nem lehet gond az életben. És akkor jó lehetsz, jó csillag lehetsz, aki a közösség legfontosabb kincse.

Hiszem, hogy katolikus iskolánk növendékei csak vezércsillagok lehetnek az égen, hát legyünk ehhez méltóak és hűek.

A 2017/2018-as tanévre mindenkinek egészséget, sok sikert és örömöt kívánok.

Harasztiné Kádár Ágnes
igazgató

Kedves Szülők!

Lassan itt a szeptember és pár hasznos információt szeretnénk közölni.

Tanévnyitó 2017.08.31-én 16:30-tól az iskolában (a zárt udvaron).

Tankönyvosztás idén elsején lesz, pénteken, így mindenki az osztályfőnököktől kapja meg a tankönyvet az első tanítási napon. Ez a nap a szokásos menetrendben délig tartana, étkezés ezen a napon nincs.

Az elsős szülőket szeretettel várjuk augusztus 25-én az első szülői értekezletre és közösségi fórumra. A tankönyvet ott megkapják és az étkezési igénylő lapot is ott fogják kitölteni.

Mivel az ebédet az iskola csak akkor tudja megrendelni 09.04-re (hétfő), ha a szülők kitöltötték az étkezési igénylőlapot, így kérjük azt legkésőbb 08.31-ig (tanévnyitó) mindenképpen juttassák el az iskolába. Aki végszükségben csak tanévnyitón tud kérni, az másnap reggel 8-ig be kell, hogy hozza.
Aki ezt nem intézi el, annak hétfőre nem tudunk étkezést rendelni.

Az étkezési és az étkezési kedvezményeket igénylő lapok letölthetőek a honlapról, melyek a DOKUMENTUMOK menüpontban érhetők el, vagy az iskolában kérhető 08.22-től minden nap.

Iskolavezetés

Megszakítás